Suomidigi muuttaa! Suomidigi sisältöineen siirtyy loppuvuoden aikana osaksi kokonaan uutta sivustoa. Muuton vuoksi tätä sivustoa ei enää päivitetä. Pääset tutustumaan rakenteilla olevaan uuteen sivustoon osoitteessa https://beta.suomidigi.fi/. Uusi verkkopalvelu avataan 2.1.2020.

Kehittäjäfoorumi parhaiden käytäntöjen jakamiseen ja niistä keskustelemiseen.

0 peukkua 0 inhousta
Markku Heinäsenajolla on blogissaan hyviä ehdotuksia asioihin, joihin D9:n syytä kiinnittää toiminnassaan huomiota (https://medium.com/@markkuheinsenaho/terveiset-uudelle-digitiimille-d9-32e5321b5117#.dp1dvdu36)

Sitä lukiessa mieleen nousi mietteitä koskien ainakin valtionhallinnon ICT-hankintoja ja hankkeita. Usein lähtökohtana on hankkia ns. valmissovelluksia, mutta kun sovelluksen viilaus- ja käyttöönottohanke lähtee käyntiin, alkuperäinen valmisratkaisu sitten "tuhotaan" "pakollisilla" valtionhallinnon vaatimuksilla. Johtaen siihen, että hankkeesta tulee kallis ja ei kuitenkaan sitä valtionhallinnon ydintoimintaa kunnolla tukeva.

Eikö pitäisi ensin tarkkaan miettiä, missä meille pitäisi kelvata sama kuin muillekin ja kun tämä on löydetty, siihen ei kosketa? Päälle tai jopa ulkopuolelle rakennetaan sitten ne osat, joita yleensä yrityksille rakennetuista kaupallisista sovelluksista ei löydy, kun yritykset eivät kuitenkaan valtionhallinnon toimintaa tee. Mutta esim. perustalous- ja henkilöstöhallinnossa, hankinnoissa jne., tukitoiminnoiksi kutsutuissa, julkishallinnolle pitäisi kelvata samat ratkaisut kuin muillekin. Kunhan ollaan valmiita tuki- ja ydintoimintojen rajakohtia miettimään ja toimintaa muuttamaan.


Martti Kallavuo D9 kysyi 23.12.2016

Vastauksesi

Nimi ja organisaatio (valinnainen):
Yksityisyyspolitiikka: Sähköpostiosoitettasi ei käytetä muuhun kuin ilmoitusten toimittamiseen.
Roskapostin välttäminen:
Anna palautetta
...