Suomidigi muuttaa! Suomidigi sisältöineen siirtyy loppuvuoden aikana osaksi kokonaan uutta sivustoa. Muuton vuoksi tätä sivustoa ei enää päivitetä. Pääset tutustumaan rakenteilla olevaan uuteen sivustoon osoitteessa https://beta.suomidigi.fi/. Uusi verkkopalvelu avataan 2.1.2020.

Kehittäjäfoorumi parhaiden käytäntöjen jakamiseen ja niistä keskustelemiseen.

2 peukkua 0 inhousta
Olin mukana 17.2. pidetyssä digitaalinen pelikirja -tilaisuudessa. Tilaisuuden jälkeen jäi mieleen, että VM tukee tosi hienosti digitalisaatiota. Tukemisen sijaan odotin kuulevani siitä kuka johtaa ja koordinoi Suomen julkishallinnon digitalisointia.

Entisenä projektinhallinnan konsulttina tulee mieleen, että digitalisaatiolle tulisi perustaa hanke ja ohjausryhmä ministeriöistä ja virastoista. Ja sellainen OHRY, joka ei kumarra ministeriö tai virastorajoja. Digitalisaation päämäärälle luodaan ideaalivisio, ja sen perusteella tavoitetilojen roadmap. Jokainen ministeriö ja virasto sitoutetaan vaikka lailla tähän roadmappiin. Virastojen sisällä olisi sitten oma Digitalisaation kehittämisryhmä, joka jakaa digitalisaatioon liittyvät muutospyynnöt heidän nykyiseen kehittämisputkeen.

Uskon, että yhdestä paikasta johdettuna matka kohti digitaalista Suomea voisi olla helpompi ja selkeämpi julkishallinnon tekijöille ja kansalaisille. Tämä mahdollistaisi myös sen, että ministeriöt ja virastot eivät innostuneina perusta projekteja, jotka ovat ehkä päällekkäisiä.

Tai kysymykseni on, että jos tällainen hanke on jo olemassa, niin mikä se hanke on?
Sellaisena ei nyt mikään minun tietämä hanke ole esittäytynyt.
Nyt näyttää siltä, että on läjä hankkeita, jotka on käynnistetty jostain omasta näkökulmasta. Ne kyllä tukevat tätä digitalisoinnin visiota, mutta ovat päällekkäisiä, tai aikatauluja ei ole synkattu.

Jos tällainen johtava -taho tai hanke on jo nyt olemassa, voisi siitä tiedottaa, tai lisätä tiedottamista.


Anonyymi kysyi 22.2.2017

1 vastaus

0 peukkua 0 inhousta
Tuo haaste on tunnistettu. Monenlaisien samanaikaisten digihankkeiden ollessa käynnissä niiden ohjaaminen oikeaan suuntaan ja päällekkäisen työn kitkeminen ovat ensisijaisen tärkeitä asioita, joihin valtiovarainministeriö onkin keskittymässä.

VM on tällä hetkellä kokoamassa Digitaaliset palvelut kaikille -hankekokonaisuutta organisaatiota, jolla toteutetaan ensisijaisiin digitaalisiin palveluihin liittyvät hankkeet: sähköinen viestinvälityspalvelu, tiekartta sähköisistä palveluista, saavutettavuus-direktiivin kansallinen lainsäädäntö ja toimeenpano, Auta (Autetaan asiakasta) -hanke sekä kokonaisuuteen liittyvät lainsäädäntöhankkeet.
Jari Kannela vastasi 22.2.2017
Anna palautetta
...