Suomidigi muuttaa! Suomidigi sisältöineen siirtyy loppuvuoden aikana osaksi kokonaan uutta sivustoa. Muuton vuoksi tätä sivustoa ei enää päivitetä. Pääset tutustumaan rakenteilla olevaan uuteen sivustoon osoitteessa https://beta.suomidigi.fi/. Uusi verkkopalvelu avataan 2.1.2020.

Kehittäjäfoorumi parhaiden käytäntöjen jakamiseen ja niistä keskustelemiseen.

0 peukkua 0 inhousta
Meillä on perheyrityksenä ykityinen päiväkoti. Itse opiskelen kauppa-alaa, mutta työskentelen pääosin meidän päiväkodissa. Mietin hieman tulevaisuuden toimintamuotoja. Siten , että miten digitalisaatiota voisi (tai voi jo) hyödyntää varhaiskasvatusalalla, kun lapset ovat jo valmiiksi digimaailman sisällä. Onko kenelläkkään tietoa tai palvelukonsepteja asiaan liittyen?

Sote-hankkeet ovat saanneet aika paljon näkyvyyttä palvelukonseptien uudistamisessa ja mietin, että voiko samansuuntaisia asioita hyödyntää myös varhasikasvatuksessa. Opettajan työ on aika vaativa ja (taloudellisesti) suhteellisen palkitsematon. Kenties voidaan soveltaa uusia malleja , joista hyötyisivät sekä lapset että itse opettajat. Digitalisointi voisi auttaa myös sellaisissa kunnissa, missä etäisyydet palveluihin ovat pitkiä. Varsinkin kuin tästä vuodesta hankintalaissa on uuse konsepti - innovaatiokumppanuus. Ajatuksia?


Sibil Y. kysyi 30.4.2017

1 vastaus

0 peukkua 0 inhousta
Käy kurkkaamassa verkkosivullamme RALLA.fi. Olemme lähteneet digitalisoimaan omaa tutkimustyötämme ja tuotamme aikuisille työmenetelmiä lasten taitojen havainnointiin varhaiskasvatusympäristössä. Työmenetelmäs vastaavat uuden varhaiskasvatuslain mukanaan tuomiin haasteisiin. Opettaja saa käyttöönsä luotettavat ja helppokäyttöiset digitaaliset havainnointimenetelmät. Palveluamme on tarkoitus kehittää edelleen tutkimuslähtöisesti.
Ota rohkeasti yhteyttä ja keskustellaan lisää.
Tiina Lautamo, Ralla Oy vastasi 28.5.2017
Anna palautetta
...