Suomidigi muuttaa! Suomidigi sisältöineen siirtyy loppuvuoden aikana osaksi kokonaan uutta sivustoa. Muuton vuoksi tätä sivustoa ei enää päivitetä. Pääset tutustumaan rakenteilla olevaan uuteen sivustoon osoitteessa https://beta.suomidigi.fi/. Uusi verkkopalvelu avataan 2.1.2020.

Kehittäjäfoorumi parhaiden käytäntöjen jakamiseen ja niistä keskustelemiseen.

0 peukkua 0 inhousta
KIRA-digi -hankkeessa toimitaan rakennustiedon Bermudan kolmiossa, jonka muodostavat VEROn rakennustiedot, VRK:n Rakennus- ja huoneistorekisteri ja Tilastokeskuksen rakennustilastot. Kaikkia näitä tulosohjataan VM:stä. Lisämausteena on, että monet tiedot syntyvät kunnan päätösprosesseissa sekä se, että kiinteistötietojärjestelmään tallennetaan osin rinnakkaisia ja toisteisia tietoja.

Ehdotan paria temaattista tarkastelua ja tavoitteiden asetantaa esimerkiksi KIRA-digin laajaa yhteistyöverkostoa hyödyntäen ennen yksittäisiä organisaatioita koskevia tulosneuvotteluita. Rakennustiedon osalta on selvää, että organisaatiokohtainen optimi on eri kuin optimaalinen kokonaisuus ja yhteiskunnan kokonaishyöty. KIRA-digissä alkaa vähitellen olla valmiutta tuoda tähän näkemystä.


Minna Perähuhta kysyi 18.5.2017

1 vastaus

0 peukkua 0 inhousta
Kuvaamasi tilanne on mainitsemiesi virastojen tiedossa. Mitä ratkaisuja Kira-digi ehdottaa ?  Ja  kenelle ehdotat ja millaista tarkastelua ?  Virastojen kanssa olette varmaan tehneet yhteistyötä koko hankkeen ajan. VM:n hallinnonalan virastojen osalta tulosneuvottelut virastojen kanssa käydään marraskuussa, joten aikaa on.
Irja Peltonen, VM:n hallinnonalan tuloso vastasi 23.5.2017
Anna palautetta
...