Suomidigi muuttaa! Suomidigi sisältöineen siirtyy loppuvuoden aikana osaksi kokonaan uutta sivustoa. Muuton vuoksi tätä sivustoa ei enää päivitetä. Pääset tutustumaan rakenteilla olevaan uuteen sivustoon osoitteessa https://beta.suomidigi.fi/. Uusi verkkopalvelu avataan 2.1.2020.

Kehittäjäfoorumi parhaiden käytäntöjen jakamiseen ja niistä keskustelemiseen.

0 peukkua 0 inhousta
Miten päällekkäisyydet vältetään julkisella sektorilla digi-hankkeissa?

Miten saadaan tieto jaettua mahdollisista yhteisistä digi-hankkeista?

Miten hankkeista syntyvät kustannukset jaetaan oikeudenmukaisesti osallistuvien kuntien välillä? Miten valtion ja kuntien yhteishankkeet tulisi rahoittaa? Miten hankkeisiin otetaan mukaan kumppaneita hankkeiden eri vaiheissa?

Miten yhteiset hankkeet saadaan ketterästi käyntiin?

Mitä toimintatapoja ja/tai rakenteita yhteistyö vaatii?

Miten kunnissa virkamiesten ja poliitikkojen yhteistyö digi-sektorilla saadaan toimimaan?


Jouni Markkanen, Tampere kysyi 13.9.2017

1 vastaus

0 peukkua 0 inhousta
Erittäin hyviä kysymyksiä, joita olemme Kuntaliitossa pohtineet paljonkin. Pohdinnan seurauksena olemme 2018 alusta käynnistämässä kaksivuotista projektia nimeltä tulevaisuuden kunnan digitalisointi.
https://www.kuntaliitto.fi/ajankohtaista/2017/kunnat-tulevaisuuteen-myos-digitaalisesti

Kysymykseen valtion ja kuntien yhteishankkeiden rahoittamisesta ei ole mitään yhtä oikeaa vastausta. Riippuu hankkeesta. Huonoin malli on sellainen, jossa valtio rakentaa järjestelmiä omista lähtökohdistaan ja pakottaa sitten kunnat maksamaan niiden käytöstä. Tämä malli ei onneksi ole kovin muodikas tällä hetkellä. Valtionapujärjestelmän kautta tapahtuvasta rahoituksesta on hyviä ja huonoja kokemuksia, mutta ketterää se ei ainakaan ole. Uudenlaisille rahoitus- ja yhteistyömalleille on selvä tarve.
Tommi Karttaavi, Kuntaliitto vastasi 21.9.2017
Lisäyksenä tähän vielä: Rahoituksen käytön seuranta- ja raportointimenettelyn kehittämiseen tulisi kiinnittää jatkossa huomiota (prosessin keventäminen).

Susanna Hyvärinen, Kuntaliitto kommentoija 21.9.2017
Anna palautetta
...