Suomidigi muuttaa! Suomidigi sisältöineen siirtyy loppuvuoden aikana osaksi kokonaan uutta sivustoa. Muuton vuoksi tätä sivustoa ei enää päivitetä. Pääset tutustumaan rakenteilla olevaan uuteen sivustoon osoitteessa https://beta.suomidigi.fi/. Uusi verkkopalvelu avataan 2.1.2020.

Kehittäjäfoorumi parhaiden käytäntöjen jakamiseen ja niistä keskustelemiseen.

0 peukkua 0 inhousta
Missä, kenelle ja milloin?

Datan avaajan mestarikurssi järjestetään monimuotoisena verkkokoulutuksena vuoden 2019 alussa.

Kurssi on tarkoitettu kunnille, kuntayhtymille, valtion virastoille ja laitoksille sekä kaikille datan avaamisesta kiinnostuneille organisaatioille. Kurssi lähtee liikkeelle datan avaamisen alkeista eikä vaadi ennakkotietoja aiheesta. On suositeltavaa, että kurssille osallistuu useita henkilöitä samasta organisaatiosta, esim. IT- ja tietoasiantuntijoita, viestintäasiantuntijoita, juristeja ja substanssiasiantuntijoita.

Kurssin hinta:
200 eur / organisaation ensimmäinen henkilö, 100 eur / seuraavat henkilöt.

Mitä kurssilla tehdään?

Kurssin teemoja ovat muun muassa avoimen datan hyödyntäminen liiketoiminnassa ja päätöksenteossa, avoimet lisenssit, avoimet rajapinnat, datan avaamisprosessi, viestintä, sekä avoimen datan julkaisuun liittyvät lait ja velvoitteet, esimerkiksi tietosuoja-asetus (GDPR) ja tiedonhallintalaki.

Kurssi kestää 10 viikkoa ja työmäärää on noin 2–5 tuntia viikossa. Kurssilla työskennellään ryhmissä, jotka laativat oman organisaationsa datan avaamissuunnitelman ja avaavat data-aineistoja. Osallistuja voi koota omasta organisaatiostaan opiskeluryhmän, mikä helpottaa kurssin työmäärän jakamista.
Aiempien kurssien satoa

Edellisen kerran kurssi järjestettiin keväällä ja syksyllä 2016. Aiemmat kurssilaiset ovat kuvanneet kokemuksiaan seuraavasti:

•    ”Kurssi oli monipuolinen, laaja ja käytännönläheinen; se antoi hyvän kokonaiskuvan datan avaamisesta.”
•    ”Kurssin tehtävät olivat hyviä ja konkreettisia.”
•    ”Eka kertaa olin tällaisessa oppimisympäristössä ja kokemukseni on positiivinen. On vain oppilaan ajasta ja energiasta kiinni, miten paljon saa irti tällaisesta oppimisympäristöstä. Kiitos!”
•    "Oppimisympäristössä oli hyvää sen avoimuus mm. sen suhteen, että kaikki tehtävät olivat jo heti nähtävillä.”
Koulutuksen järjestäjät

Kurssin kouluttajina toimivat Open Knowledge Finland ry:n ja julkishallinnon asiantuntijat. Kurssin järjestää Open Knowledge Finland ry ja sen suunnittelussa on ollut mukana Kuntaliiton, valtiovarainministeriön, opetus- ja kulttuuriministeriön, liikenne- ja viestintäministeriön ja Teknologiateollisuus ry:n asiantuntijoita.

Lisätietoja:
datakoulu.fi

Eija Kalliala / Teemu Ropponen
Open Knowledge Finland ry
etunimi.sukunimi@okf.fi

Susanna Hyvärinen
Kuntaliitto
etunimi.sukunimi@kuntaliitto.fi


Lotta Engdahl kysyi 24.5.2018

Vastauksesi

Nimi ja organisaatio (valinnainen):
Yksityisyyspolitiikka: Sähköpostiosoitettasi ei käytetä muuhun kuin ilmoitusten toimittamiseen.
Roskapostin välttäminen:
Anna palautetta
...