Suomidigi muuttaa! Suomidigi sisältöineen siirtyy loppuvuoden aikana osaksi kokonaan uutta sivustoa. Muuton vuoksi tätä sivustoa ei enää päivitetä. Pääset tutustumaan rakenteilla olevaan uuteen sivustoon osoitteessa https://beta.suomidigi.fi/. Uusi verkkopalvelu avataan 2.1.2020.

Kehittäjäfoorumi parhaiden käytäntöjen jakamiseen ja niistä keskustelemiseen.

0 peukkua 0 inhousta
Opiskelen YAMK:ssa SOTE johtaminen ja kehittäminen.. Opiskelemme juuri tutkivan kehittämisen perusteita ja menetelmiä, jossa on tällä hetkellä välitehtävänä ketterä kehittäminen. Minulle ei kyllä nyt tuo punainen lanka asiasta tullut esiin tai en vain kerta kaikkiaan ymmärrä. Pitäisi siis omaan työyhteisöön kokeilla jotakin ketterän kehittämisen menetelmällä jotakin, työskentelen kirurgisella osastolla sairaanhoitajan, esimies kokemusta ei ole siis..Jotakin joka  pienimuotoisesti testata ja kehittää( aika on rajallinen kun tehtävään ei ole hirmuisesti aikaa mahdollista käyttää). Mutta kuten sanoin en pääse nyt tämän asian kanssa juoneen mukaan


Anonyymi kysyi 21.9.2018

1 vastaus

0 peukkua 0 inhousta
Hei,
ketterä kehittäminen on iteratiivinen kehittämismalli, joka sopii erityisen hyvin kehittämiseen, jossa halutaan saada jatkuvasti palautetta käyttäjiltä kehitettävästä kokonaisuudesta. Se sopii hyvin kohteeseen, jonka vaatimukset tai tarpeet eivät ole kehittämisen aluksi kattavasti tiedossa tai jota halutaan muuten kehittää kokeillen. Eli: kehittämistä tehdään pala kerrallaan "kokeillen" siten, että koko kehitettävää kokonaisuutta ei suunnitella ennalta, vaan suunnitelma tarkentuu kehittämisen aikana ja siitä saatujen palautteiden perusteella.

Uskoisin, että kirurgiselta osastoltakin löytyy varmasti jotakin, jota ketterästi voisi kehittää eteenpäin. Tässä tapauksessa kyse ei varmasti ole ohjelmistokehityksestä, mutta samaa kehittämistapaa voi soveltaa myös toiminnan kehittämiseen. Voit siis pohtia, olisiko työympäristössäsi jokin asia, jonka voisi tehdä näppärämmin ja jos olisi, niin miten tätä näppärämpää tapaa voisi lähteä kehittämään. Oliko tästä vastauksesta apua?
Henriikka Eloluoto, VRK vastasi 25.9.2018
Anna palautetta
...