Kehittäjäfoorumi parhaiden käytäntöjen jakamiseen ja niistä keskustelemiseen.

0 peukkua 0 inhousta
Julkishallinnossa on monia pieniä palvelukokonaisuuksia, joihin riittäisi yksinkertainen lomakeratkaisu, joka olisi yhteensopiva suomi.fi viestien kanssa. Valtori tarjosi aiemmin lomake.fi-palvelua, mutta siihen ei oteta enää uusia asiakkaita.

Lomakeratkaisun ei tarvitsisi sisältää integraatioita taustajärjestelmiin. Tärkeää olisi kuitenkin, että lomaketiedot saadaan rakenteellisesti ulos. Onko julkishallinnolle tulossa sopivaa kevytlomakeratkaisua, jonka voisi ottaa käyttöön ilman sen suurempaa räätälöintiä?

Kiitos jo etukäteen!


Anonyymi kysyi 29.4.

1 vastaus

0 peukkua 0 inhousta
Hei,
kiitos kysymyksestäsi!

Toistaiseksi yhteistä lomakepalvelua ei ole tehty tai suunnitelmissa. Mahdollinen tarve tällaisen olemassaololle kyllä tunnistettiin Väestörekisterikeskuksessa, josta asiaa tiedustelin.

Suomi.fi-viesteissä on lomakeintegrointimahdollisuus, jossa viestejä voi käyttää lomakkeiden lähettämiseen. Toistaiseksi valmista lomakalustaa ei varsinaisesti siis ole, mutta tuo viestien hyödyntäminen olisi yksi vaihtoehtoinen ratkaisu. Mikäli tämä ratkaisumalli kiinnostaa, niin suosittelen olemaan yhteydessä suoraan suomi.fi-palveluiden asiakaspalveluun: suomi.fi-asiakaspalvelu(at)vrk.fi.

Lisätietoja esimerkiksi täältä (kuntanäkökulmasta, mutta toimii vastaavasti muuallakin): https://uutiskirjeet.vrk.fi/uutiset/suomi.fi-palvelut/kuntalaisten-lomakeasiointi-hoituu-tietoturvallisesti-ja-katevasti-suomi.fi-viestien-avulla.html?p21=15
Henriikka, Suomidigi vastasi 30.4.
Hei,

Kiitos vastauksesta! Jos joku muu pohtii tätä samaa asiaa niin täältä löytyy kootusti eri tekniset tavat liittyä suomi.fi-viestit-palveluun: https://esuomi.fi/palveluntarjoajille/viestit/liityntatyypit/

Anonyymi kommentoija 5 päivää sitten
Anna palautetta
...