Suomidigi muuttaa! Suomidigi sisältöineen siirtyy loppuvuoden aikana osaksi kokonaan uutta sivustoa. Muuton vuoksi tätä sivustoa ei enää päivitetä. Pääset tutustumaan rakenteilla olevaan uuteen sivustoon osoitteessa https://beta.suomidigi.fi/. Uusi verkkopalvelu avataan 2.1.2020.

Kehittäjäfoorumi parhaiden käytäntöjen jakamiseen ja niistä keskustelemiseen.

2 peukkua 0 inhousta
Valtionhallinnossa ollaan panostamassa e-oppimisen mahdollistamiseen yhteisen alustan kautta. Miksi siihen on tärkeää panostaa? Tarvitaanko yhteisiä oppimissisältöjä?


Heidi Torro, Valtiovarainministeriö kysyi 23.11.2016

2 vastausta

1 peukku 0 inhousta
Yhteinen alusta kuulostaa veronmaksajan korvissa resurssien järkevältä käytöltä, päällekkäisyyksien ja kustannusten karsimiselta, mikä on tietysti perusteltu syy panostaa asiaan.  

Yhteisten oppimissisältöjen tarpeellisuudesta arvelisin ulkopuolisena, että ilman muuta yhteisiä sisältöjä valtion kokoisella toimijalla voi olla. Tieto tuotetaan ehkä yhdessä yksikössä tai verkostotyönä, mutta tietosisältöjen jakaminen on olennainen ydin. Tieto pitää saada virtaamaan ja silloin voi olla hyödyllistä kysyä esimerkiksi missä kaikissa toimipisteissä on henkilöstöä, joka voi hyödyntää samaa tietoa.

Olen itse miettinyt tämän suuntaisia kysymyksiä erään verkko-perehdytysoppaan suunnittelun yhteydessä. Lähdin suunnitelmassa siitä, että ison kunnallisen toimijan pienten yksiköiden ei tulisi käyttää työaikaa kaikkia yhteisesti koskevan tiedon tuottamiseen.
raisahan vastasi 26.1.2017
0 peukkua 0 inhousta
Olen samaa mieltä siitä, että tieto pitää olla saatavilla. Varsinkin siinä vaiheessa, kun niitä on jo työstetty yhdessä ja päästy johonkin lopputulokseen. Tieto jalostuu vain käytettäessä. Osittain tiedot voisi laittaa avoimeksi ihan kaikille. Johonkin sellaiseen paikkaan, jossa ihmiset ovat joko jo valmiiksi tai jonne on helppo saapua.
Heidi Torro vastasi 30.1.2017
Anna palautetta
...