Suomidigi muuttaa! Suomidigi sisältöineen siirtyy loppuvuoden aikana osaksi kokonaan uutta sivustoa. Muuton vuoksi tätä sivustoa ei enää päivitetä. Pääset tutustumaan rakenteilla olevaan uuteen sivustoon osoitteessa https://beta.suomidigi.fi/. Uusi verkkopalvelu avataan 2.1.2020.

Kehittäjäfoorumi parhaiden käytäntöjen jakamiseen ja niistä keskustelemiseen.

0 peukkua 0 inhousta
Miten kokeilut ja ketteryys voivat toteutua jos hankinnat ovat kankeita?


Jukka Kyhäräinen, Verohallinto kysyi 24.11.2016

1 vastaus

0 peukkua 0 inhousta
Jukka kysyy mielestäni nyt erittäin oleellisen kysymyksen.

Lainsäädännön, kilpaulutusmenetelmien ja sopimusmallien pitäisi tukea ja kannustaa digitalisaatiota ja kokeilukulttuuria. On mielenkiintoista, että samaan aikaan kun yksityisellä sektorilla puhutaan jo robotisaatiosta tuottavuuden tekijänä ja uutena viennin veturina ja yksityisellä sektorilla mietitään digitalisaation merkitystä kansalaisten hyvinvoinnin ja turvallisuuden edistäjänä, niin samaan aikaan toisaalla edelleen haetaan tehokkuutta työajan jatkamisesta. Kuilu on suuri ja levenee jatkuvasti.

En tiedä ovatko pitkät sopimukset lähtökohtaisesti huono asia, pitkä kumppanuuteen ja luottamukseen perustuva sopimussuhde on usein hedelmällinen. Itse koen sopimuksen jäykkyyden suuremmaksi ongelmaksi ja tähän asiaan löytyy varmasti tekijöitä niin tilaajan kuin toimittajankin puolelta lainsäädäntöä unohtamatta.

Digitalisaatiossa ja kokeilukulttuurissa on kysymys uusien palvelumuotojen löytämisestä ja voi olla hyvinkin vaikea nähdä etukäteen, mihin kaikkeen kokeilu voi johtaa - tai olla johtamatta mihinkään, kokeilukulttuurissa myöskin epäonnistuminen pitäisi olla hyvä lopputulos josta voidaan oppia. Jos sopimuksessa joudutaan kirjaamaan asiat tiukasti jonkin olettamuksen pohjalta varmastikin saa mitä tilaa, muttei todennäköisesti mitään muuta.

Mielenkiinnolla jään seuraamaan tämän keskustelun etenemistä!
Jyrki Rantonen, Tieto vastasi 25.11.2016
Anna palautetta
...