Suomidigi muuttaa! Suomidigi sisältöineen siirtyy loppuvuoden aikana osaksi kokonaan uutta sivustoa. Muuton vuoksi tätä sivustoa ei enää päivitetä. Pääset tutustumaan rakenteilla olevaan uuteen sivustoon osoitteessa https://beta.suomidigi.fi/. Uusi verkkopalvelu avataan 2.1.2020.

Kehittäjäfoorumi parhaiden käytäntöjen jakamiseen ja niistä keskustelemiseen.

0 peukkua 0 inhousta
Eihän tää nyt mikään uusi asia ole!


Hype kysyi 24.11.2016
monesti todettu ajatus on että digitalisaatio on 5% tekniikkaa ja 95% toimintatapojen muutosta. Määrittelyjä on tehty käsitteille digitointi, digitalisointi, digitalisaatio, ja hypetystä aiheen ympärillä on paljon. Digitalisaatio tuo tullessaan uudet digituotteet ja palvelut (ei ollut iPhone, google, FB, Uber, Spotify jne reilut 10 v sitten), uudenlaisia työnteon tapoja, uudet liiketoimintamahdollisuudet ja maailmanhistoriassa ennenäkemättömän verkostoitumisen. Sitä kaikkea ei ollut 15 v sitten.

Anonyymi kommentoija 31.1.2017

2 vastausta

0 peukkua 0 inhousta
Olen kanssasi samaa mieltä. Digitalisaatio itsessään ei varsinaisesti ole uusi asia. Joku on väittänyt, että jo Stonehenge oli itse asiassa ensimmäinen tietokone. Ja siitä on sitten tultu tähän päivään erilaisten vaiheiden kautta. Toimintatapojen ja palvelujen kehitystä on aina vähintään jossain määrin ohjanneet teknologian ja teknisten oivallusten suomat mahdollisuudet. Tässä ajassa tälle asialle on annettu nimeksi digitalisaatio.

Hypetys on ollut vaikeampaa,  ainakin hitaampaa ja pitkäkestoisempaa silloin, kun hevoskärryillä ja laivoilla vietiin kirjepostia paikasta toiseen. Ei ollut samalla tavalla kanavia, joissa suuria ihmismassoja saavutettiin kerralla. Tämä ajoittain ylenpalttiselta tuntuva hypetys ainakin omasta mielestäni johtuu paljolti siitä, että nyt on maailma väärällään reaaliaikaisia medioita, joissa voi ilmaista ajatuksiaan. Monet pohtivat samoja asioita ja julkaisevat niistä ajatuksiaan. Ei siinä hypetyksessä itsessään mitään väärääkään ole. Olennaista on kuitenkin, että saadaan myös positiivisia asioita aikaiseksi eikä vain puhuta niistä.
NinaNissila vastasi 20.1.2017
0 peukkua 0 inhousta
Minäkin olen samaa mieltä siitä, että asia ei ole uusi. Varmaankin nyt on helpompi puhua digitalisaatiosta, kun joko itse käytämme tai ainakin hyödynnämme jotain digitaalista konetta tai prosessia joka päivä. Bussissa on elektroniset liput, kaupassa viivakoodit ja maksukortit, pankkiasiat hoidetaan netissä, töitä tehdään ainakin osittain tietokoneella...
Heidi Torro vastasi 30.1.2017
Anna palautetta
...