Facebook
Tietoturvasta ja yksityisyyden suojasta tulee huolehtia, kun sote-dataa ryhdytään hyödyntämään tutkimuksessa sekä palvelujen ja hoidon kehittämisessä. Toimintaperiaatteet ja -kulttuuri kuntoon yhdessä. Asiantuntijoita kutsutaan yhteistyöhön. #isaacus Lue Jaana Sinipuron blogi https://www.sitra.fi/blogit/sote-tietojen-tietoturva-varmistetaan-huolellisella-tyolla/
Facebook
When does a startup become disrupted? When they start focusing on profits. Startups are about passion, making the world a better place - isn't that what the Gov'ts should be doing? Awesome thinking by Taavet Hinrikus, Transferwise. 😊 Thoughts on Gov't ability to act? Estonian Gov't startup policy: Let's stay out of the way (said Viljar Lubi) Why they (we?) should, is probably articulated best by this Pic by Matthias Ummenhoffer, mojo.capital 🤣
Facebook
Mindcette US, Betsy Shaver tykitti kovaa luettavaa. Onko politiikalla vaikutusta rohkeuteen kokeilla - yrittäjyyteen? Siemenrahoitus? Verotus? Alakohtaiset tuet? Kulttuuri?? Olennaista on periaate "fail fast and cheap" ja oppia siitä. Miten julkishallinto voi toimia jos sille ei sallita senkään vertaa riskin sietokykyä? Case: Media moukaroi Business Irelandin maanrakoon, koska sen saavutus verovaroin vain 40 %:n onnistuminen. Samaan aikaan Riskipääoma yksityissektorilla saavutti 20 %, mutta se oli ihan ok.. Siksi tässä on kyseessä kulttuurimuutos. Ja se koskettaa kaikkia - jopa mediaa.
Photos from Johanna Kotipelto's post
Facebook
Kokeilujen / Startup -hiekkalaatikko tarpeen komission mukaan (Mr. Peteris Zilgavis, DG Connect) eritoten esteiden purkamiseen alueilla joilla sääntely on raskasta mutta myös tarpeen. EU-tasolla rajojen ylittäminen ei ole helppoa, tarvitsemme marginaalin jossa kokeilla. - Pankeille, turvallisuudelle ja eläkkeille omansa. Fintech action plan käynnistymässä helmikuussa 2018. Fintech sandbox Thaimaassa on auki eri tahoille (Ms. Wijitleka Marome, Bank of Thailand) mutta vaatimuksena on rajattu näkökulma, esim. asiakaskunta. Lakia on noudatettava eikä uusia säädetä. Teemat tuttuja (Ville Viitasaari Miika Halonen Jukka Kyhäräinen Tiina Forsell Hanna Äijälä) Huomionarvoista? Ekosysteeml jossa eri osapuolet oppivat ja altistuvat uusille ideoille - mitä kautta myös uutta ja mahdollistavaa säätelyä voi syntyä. Peteris haastoi: olennaista löytää jotain todella uutta, ei vain pieniä viilauksia. Tarvitaan avointa mieltä, jatkoi Wijitleka. Prosessi vie aikaa ja on hyvin työintensiivistä; tiimissä on 8 henkeä. Selkeä visio ja johdon tuki tarvitaan. EU hakee yhteistyöstä voimaa ja teknologiasta vääntöä
Photos from Johanna Kotipelto's post
Facebook
Startup Nations Summitissa yhtenä kysymyksenä digitalisaation ja alustatalouden ”taloudelliset sivuvaikutukset”: Mitä tilalle, kun tuottavuus sulattaa sekä veropohjaa että bruttokansantuotteen? Vastaus: "Vaikea kysymys, julkishallinnon pitää tehostua." - Hmm.. eihän tuo riitä! Tarkastelukulma pysyy siinä ympäristössä, jossa ongelmakin on luotu. No, jatkamme varmaan huomenna - ja myös muilla foorumeilla.
Facebook
Internetdagarna 2017. Vad händer när robotarna tar över? Kokemukset kertoo että pahin uhka ei ole älykkäät koneet, vaan ahkerat, tyhmät koneet joita ohjaa laiskat ihmiset. Tai vielä pahempaa, laiskat ihmiset joita ohjaa epätieteellisesti ja perusoikeuksia kunnioittamatta kehitetyt koneet tai algoritmit.
Facebook
OECD:n julkisen sektorin Innovaatiokonferenssi: Innovation in Government, The New Normal huomenna maanantaina ja tiistaina (20.-21.11.) on nähtävissä myös verkkolähetyksenä. Ohjelma ja lisätietoa löytyy täältä: https://opsiconference2017.sched.com/. Linkki pääsessioihin löytyy tääältä: https://oecdtv.webtv-solution.com/ (all plenary sessions, panel discussions, and Talks). Hyvä paikka tsekata mistä julkisen sektorin innovaatiotoimijat OECD:n puitteissa puhuvat ja mitä hallinnon innovaatiot OECD:lle tarkoittavat. Mukana Suomesta mm. Kokeileva Suomi -tiimin oma Ira Alanko, OPH:n Olli-Pekka Heinonen, Sitran Antti Kivelä. Lukuisia kiinnostavia puhujia ja caseja, mm. Beatrice Andrews UK:n Policy Lab:n vetäjä, James Anderson Bloombergiltä, Pariisin kaupungin osallistavan budjetoinnin vetäjä Ari Brodach, Kanadan hallinnon muutoksentekijäverkoston koordinaattori Helen Daniels jne. jne.
OECD WebTV oecdtv.webtv-solution.com
Facebook
Jos Suomen virkamieskunta haluaa saada lisää tehoa suomalaisiin yliopistoihin ja muihin korkeakouluihin, niin tässä olisi yksi mahdollinen uudistus. Ehkä tätä voisi ehdottaa korkeakouluille valtion taholta käsin: Korkeakoulujen laitoksilla kannattaisi pitää kerran kahdessa viikossa 1--2 h kestävä tilaisuus, jossa kuulisi uutisia oman tieteenalan uusimmista tuulista ja jossa ihmiset voisivat kertoa vähän omista projekteistaan. Mukaanlukien opiskelijat osassa tilaisuutta. Tällä saavutettaisiin paljon sosiaalisuutta, hiljaisen tiedon lisääntymistä, stressin vähenemistä, vähemmän akateemista syrjäytymistä. Tämä voisi olla vaikka jonkun sitä varten nimitetyn henkilön tehtävä laitoksella. Ehkä tätä varten voisi kerätä "post-it"-lappu-tyyppisesti tietoa koko kahden viikon periodin ja sitten vain koostaa siitä esim. uusimmat kirjat, artikkelit ja niiden annin referoinnin. On aika erikoista opiskella jotakin alaa siten, että käytännössä sen alan nykytilanteesta puhutaan koko opiskelujen aikana vain muutaman tunnin ajan. Jollei sitten satu vaikka juuri tiettyyn ystäväpiiriin, joka pitää itseä ajan tasalla.
Facebook
Kirjaamojen toiminta. Osa hallinnon kirjaamoista vastaa hyvin diaarinumeron kanssa ja osa ei vastaa ollenkaan esim. tietopyynnön tapauksessa. Eikö tässä olisi paikka tuottaa avoimen lähdekoodin ohjelmisto, joka hoitaisi nämä perushommat lain vaatimalla tavalla yhtenäisesti? Saman ohjelmiston tarvitsee kuitenkin kaikki hallinnon osat. Mites jos olisi yksi yhteinen diaarijärjestelmä? Ajatelkaapa yhteistyön mahdollisuuksia...Kaksinkertaisen työn (lähettäjä- ja vastaanottaja tekee omat kirjaukset) sijaan riittäisi yksinkertainen työ. Ja miettikää, miten paljon säästyisi työaikaa jotenkin kivempaan hommaan.
Kehittäjäfoorumi
Voiko täällä jakaa julkisen sektorin toimintamalleja tai kokeiluja.
Moi!

Linkki 29.9-1.10 järjestettyyn tapahtumaan sekä tapahtuman uutisointiin. Jälkianalysointi on menossa ja pohdimme mitä saimme kokeilusta. Idena oli siis avata datoja kehittäjien käytöön sloganilla kaupunki on kehitysalusta, "jokainen kaupunkikehitysidea on liiketoimintaidea" ja päinvastoin.

http://www.turku.fi/hackathon

Menetelmää (Hackathon)...
Lue tapahtumasta lisää Kehittäjäfoorumilla »
Kehittäjäfoorumi
Keskustelutilaisuus lausunnoilla olevista ICT-linjauksista 14.6.
Lausunnoilla olevista ICT-linjauksista järjestetään 14. kesäkuuta keskustelutilaisuus Säätytalolla klo 9.30-11.00. Tilaisuuden tarkoituksena on kertoa tarkemmin linjauksista ja avata niiden taustoja. Tilaisuudessa esiintuodut kommentit otetaan huomioon linjausten lopullista versiota tehdessä.

Linjaukset ovat lausunnoilla lausuntopalvelu.fi:ssä (lausuntopyynnön...
Lue tapahtumasta lisää Kehittäjäfoorumilla »
Kehittäjäfoorumi
Paikkatietoalustan palveluekosysteemin ideointi 17.5.2017
Tervetuloa Paikkatietoalustan yrityspalveluekosysteemi -seminaariin!

Kutsumme paikkatietoalan yritysten edustajia vuorovaikutteiseen ja keskustelevaan aamupäiväseminaariin.

Kokoonnumme kuulemaan julkishallinnon paikkatietoalustan kehityshankkeen tuoreimpia kuulumisia sekä keskustelemaan yritysten käyttötarpeista, luomaan yhteyksiä ja ideoimaan uutta...
Lue tapahtumasta lisää Kehittäjäfoorumilla »
Kehittäjäfoorumi
Julkisen hallinnon digiosaamisten kehittäminen -seminaarisarja keväällä 2017
Mitä sinun tulee tietää ja ymmärtää digitalisaatiosta, jotta voisit tunnistaa sen mukanaan tuomat mahdollisuudet oman työsi ja organisaatiosi kannalta? Tämä seminaarisarja on sinulle, joka tiedät digistä jotakin, mutta haluat ymmärtää vielä enemmän päästäksesi diginatiivien vauhtiin mukaan.

Valtiovarainministeriö ja HAUS kehittämiskeskus...
Lue tapahtumasta lisää Kehittäjäfoorumilla »
Kehittäjäfoorumi
Palkeet avaa kokemuksiaan ohjelmistorobotiikan käyttöönotosta 31.3. - tervetuloa kuulolle!
Kokemuksia ohjelmistorobotiikan hankinnasta ja käyttöönotosta - info- ja keskustelutilaisuus 31.3. klo 9.00 – 11.00


Palkeet on ottanut käyttöön ohjelmistorobotiikkaa palvelutuotannon tehostamiseksi. Ohjelmistorobotiikan käyttöönotto perustuu syksyllä 2015 tehtyyn esiselvitykseen. Toteutusta on testattu ja pilotoitu viime vuoden lopulta, ja...
Lue tapahtumasta lisää Kehittäjäfoorumilla »
Kehittäjäfoorumi
Julkiselle hallinnolle maksutonta valmennusta toiminnan ja kehittämisen johtamiseen
VM järjestää valmennuksia, joiden tavoitteena on tukea julkisen hallinnon organisaation toiminnan ohjaamista ja kokonaisvaltaista kehittämistä. Valmennukset lisäävät toiminnan kehittämisessä työskentelevien osaamista ja tietämystä kokonaisarkkitehtuuri-menetelmästä ja sen hyödyistä.

Lisätietoa ja ilmoittautumiset: https://www.avoindata.fi/fi/content/yhteentoimivuusvalmennus-julkishallinolle

Kokonaisarkkitehtuuriesite...
Lue tapahtumasta lisää Kehittäjäfoorumilla »