Suomidigi

Apuadigiin.fi tukee yrityksiä digin edistämisessä – vastaa avoinna olevaan kyselyyn

Digitalisaatio vaikuttaa niin yhteiskunnan eri toimintoihin kuin yritysten toimintaympäristöihin ja liiketoimintaan. Yrityksille suunnatun kyselyn avulla kartoitetaan suomalaisten yritysten ajatuksia, kokemuksia, tavoitteita ja haasteita digitalisaatiosta. Kysely on osa Euroopan aluekehitysrahaston ”DigiLeap – Hallittu digiloikka” -hanketta.

Tervetuloa vastaamaan Digitalisaatio 2019 -kyselyyn! Kyselyn tarkoitus on selvittää yritysten nykyistä digitilannetta ja kehitysajatuksia. Vastaaminen kestää ainoastaan 10 minuuttia. Kysely on avoinna 15.6.2019 saakka ja kaikki vastaukset käsitellään luottamuksella. Tulosyhteenvedosta ei voi tunnistaa yksittäisiä vastauksia.

Kuinka edetä digimuutoksessa hallitusti?

Pahin skenaario on, että yritys jättää digitalisaation ilmiönä huomiotta, joka johtaa riskeihin oman liiketoiminnan osalta alati muuttuvilla ja kilpailluilla markkinoilla. Mitä digitalisaatio merkitsee minun yritykselleni? Voisiko digitalisaatio tarjota minun yritykselleni jotain lisäarvoa, kuten tehokkaampia toimintamalleja tai jopa jotain ihan uutta liiketoimintaa nykyisen rinnalle?

Digitalisaatio on ja tulee voimakkaammin osaksi jokaisen yrityksen arkipäivää: ”Kuka uskaltaa olla hyppäämättä mukaan!

Digitalisaatio vaatii uutta ajattelutapaa ja rohkeutta!

Digitalisaatio tarjoaa yrityksille uusia mahdollisuuksia. Yrittäjiltä digitalisaatio vaatii rohkeutta ravistella perinteisiä ajattelu- sekä työskentelymalleja, rohkeutta kokeilla ja uudistua sekä rohkeutta tarkastella asioita ’oman mukavuusalueen’ ulkopuolelta. Digitalisaatio mahdollistaa uusia liiketoimintapotentiaaleja ja –malleja sekä muuttaa toimijoiden rooleja arvoketjussa.

”DigiLeap – Hallittu digiloikka” – Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) hankkeessa on kehitetty Digimuutos-mallia, jonka avulla yritys voi tehdä systemaattisesti digimuutoksen.

Digimuutosmalli yritysten systemaattisen digimuutoksen tukemiseen.

Mallia on kehitetty ja validoitu yrityslähtöisesti mm. yrityshaastattelujen ja sparrauksien avulla. Kaikki hankkeen tulokset kootaan avoimeen ja ilmaiseksi käytössä olevaan Digitalisaation tukipalveluun (www.apuadigiin.fi), josta ne ovat mahdollisimman laajasti hyödynnettävissä.

Apuadigiin.fi -palvelusivustolta löytyy jo nyt yritysten käyttöön suunniteltuja digitalisaatioon liittyviä työkaluja ja menetelmiä. Myös avoinna olevan kyselyn, Digitalisaatio 2019, tulokset julkaistaan syksyllä apuadigiin.fi sivustolla.

Hankkeen toteuttavat Teknologian tutkimuskeskus VTT ja Oulun yliopisto. Hankkeen rahoittajakonsortiossa ovat mukana EAKR/Pohjois-Pohjanmaan Liitto, Iin Micropolis Oy, Naturpolis Oy, BusinessOulu, PipeLife Oy, Raahen seudun yrityspalvelut, Oulun Yliopisto ja VTT.

Lisätietoja:

Teknologian tutkimuskeskus VTT

Jukka Kääriäinen,

erikoistutkija, DigiLeap-hankkeen projektipäällikkö

jukka.kaariainen@vtt.fi

puh. 040 760 9529

 

Teknologian tutkimuskeskus VTT

Maarit Tihinen,

erikoistutkija

maarit.tihinen@vtt.fi

puh. 040 760 9578

digiloikkayrityksetdigileap