Digitukea tarvitaan, jotta kaikilla olisi mahdollisuus käyttää digitaalisia julkisia palveluja. Suomessa ei kuitenkaan ole yhtenäistä käytäntöä siitä, miten tuen saanti tulisi järjestää. Valtionvarainministeriön AUTA-hankkeessa luotiin digituen toimintamalli, jossa Väestörekisterikeskus (VRK) toimii digituen valtakunnallisena kehittäjänä ja digituen tuottajien tukijana. Tätä mallia kokeillaan käytännössä digituen maakuntapiloteissa syksystä 2018 alkaen.

Maakuntapilottien rinnalla kehitämme valtakunnallista digituen järjestäjien verkostoa. Jos olet työsi puolesta tai vapaaehtoisena tekemisissä digituen kanssa, tule mukaan verkostoon! Toimintaan voi kuulua webinaareja, livetilaisuuksia ja yhteiskehittämistä. Ilmoita kiinnostuksestasi lähettämällä sähköpostia osoitteeseen digituki@vrk.fi. Konkreettista kehittämistä teemme kaikille avoimessa Innokylän verstaassa.

Tavoitteemme on kerätä kokoon materiaaleja – esimerkiksi koulutuksia, tietosisältöjä ja uutisia – joiden avulla digituen kehittäminen on helpompaa. Voit auttaa meitä tässä työssä osallistumalla verkoston toimintaan ja jakamalla osaamistasi.

Ollaan yhteydessä!

VRK:n digitukitiimi