Suomidigi muuttaa! Suomidigi sisältöineen siirtyy loppuvuoden aikana osaksi kokonaan uutta sivustoa. Muuton vuoksi tätä sivustoa ei enää päivitetä. Pääset tutustumaan rakenteilla olevaan uuteen sivustoon osoitteessa https://beta.suomidigi.fi/. Uusi verkkopalvelu avataan 2.1.2020.

Kehittäjäfoorumi parhaiden käytäntöjen jakamiseen ja niistä keskustelemiseen.

0 peukkua 0 inhousta
Mitä sinun tulee tietää ja ymmärtää digitalisaatiosta, jotta voisit tunnistaa sen mukanaan tuomat mahdollisuudet oman työsi ja organisaatiosi kannalta? Tämä seminaarisarja on sinulle, joka tiedät digistä jotakin, mutta haluat ymmärtää vielä enemmän päästäksesi diginatiivien vauhtiin mukaan.
 
Valtiovarainministeriö ja HAUS kehittämiskeskus Oy toteuttavat yhteistyössä seminaarisarjan, jossa perehdytään julkishallinnon vaatimiin osaamisiin digitalisaatioon liittyen - osaamista tarvitsevat kaikki julkishallinnossa työskentelevät.  Osaamisen syvyys ja laajuus aihealueittain vaihtelevat työtehtävien mukaan, mutta kukaan ei voi jättää omaa digiloikkaansa tekemättä.  Seminaarisarja käsittelee digitalisaation trendejä neljän eri teeman kautta, jotka ovat:
 
•        Asiakkuus ja keskeiset muutosvoimat
•        Tiedonhallinnan uudet mahdollisuudet
•        Keinoäly uudistajana
•        Palveluprosessit digitaalisessa hallinnossa
 
Seminaaritilaisuuksissa kutakin teemaa konkretisoidaan käytännön esimerkein ja tarjotaan osallistujille välineitä siihen, miten digitalisaation mahdollisuudet voi tunnistaa omassa työssä ja organisaatiossa.  Lisäksi pyritään löytämään keinoja siihen, miten muutoksia voi lähteä konkreettisesti suunnittelemaan ja toteuttamaan. Seminaarit ovat puolenpäivän pituisia tilaisuuksia, jotka sisältävät aiheeseen johdattelevia asiantuntija-alustuksia ja työpajatyöskentelyä. Osallistuminen on mahdollista myös etänä Skypen/Lyncin kautta.  Seminaarin kohderyhmänä ovat julkishallinnon kehittäjät ja kehittämisen mahdollistajat (mukaan lukien esimiehet), jotka eivät vielä ole perehtyneet digitalisaatioon liittyviin teemoihin syvällisemmin. Osallistuminen kaikkiin neljään tilaisuuteen palkitaan todistuksella, mutta myös yksittäisiin tilaisuuksiin osallistuminen on mahdollista. Tilaisuudet ovat osallistujille maksuttomia.
 
Seminaarisarjaan kuuluu HAUSin osallistumisympäristöön koottu perusosio digitalisaation vaatimista osaamisista. Perusosio sisältää videon, taustamateriaalia ja aiheeseen kuuluvaa sanastoa. Perusosio toimii ennakko-orientaationa kaikkiin teemakohtaisiin seminaaritilaisuuksiin.  Osallistumisympäristö on myös reaaliaikainen keskustelu- ja palautteenkeruualusta koko seminaarisarjan toteutuksen ajan ja sinne on kaikilla osallistujilla vapaa pääsy riippumatta siitä, osallistuuko vain yhteen tilaisuuteen vai useampaan – ympäristö toimii hyvin myös matkapuhelimessa tai tabletilla eikä kirjautumiseen tarvita käyttäjätunnuksia tai salasanoja. Henkilökohtainen kirjautumislinkki tulee kunkin osallistujan sähköpostiin.
 
Lisätietoja:
Suunnittelija Heidi Torro, valtiovarainministeriö (heidi.torro@vm.fi, puh. 02955 30109)
Koulutuspäällikkö Hanna Siira, HAUS kehittämiskeskus Oy (hanna.siira@haus.fi, puh. 0207 180 237)
 
**************************************************************
 
Ilmoittaudu mukaan tilaisuuksiin alla olevien linkkien kautta. Jokaiseen tilaisuuteen mahtuu paikan päälle 40 osallistujaa ja 20 osallistujaa Skypen/Lyncin välityksellä.
 
Seminaari 1: Asiakkuus ja keskeiset muutosvoimat 30.3.2017 klo 12-15 (Crowne Plaza, Mannerheimintie 50, Helsinki)
Ilmoittaudu tästä viimeistään 24.3.2017.: http://www.haus.fi/Default.aspx?tabid=139&tap=2170  
 
Seminaari 2: Tiedonhallinnan uudet mahdollisuudet 28.4.2017. klo 9-12  (HAUS, Hollantilaisentie 11, Helsinki)
Ilmoittaudu tästä viimeistään 14.4.2017: http://www.haus.fi/Default.aspx?tabid=139&tap=2171
 
Seminaari 3: Keinoäly uudistajana 5.5.2017 klo 12.30 -15.30  (HAUS, Hollantilaisentie 11, Helsinki)
Ilmoittaudu tästä viimeistään 21.4.2017 : http://www.haus.fi/Default.aspx?tabid=139&tap=2172
 
Seminaari 4: Palveluprosessit digitaalisessa hallinnossa 2.6.2017 klo 9-12 (vahvistetaan myöhemmin, Helsinki)
Ilmoittaudu tästä viimeistään 19.5.2017 : http://www.haus.fi/Default.aspx?tabid=139&tap=2173


Heidi Torro kysyi 16.3.2017

1 vastaus

0 peukkua 0 inhousta
Mielenkiintoinen seminaarisarja! Hienoa, että olette järjestämässä tämän. Yritin ilmoittautua mutta jokaisen tilaisuuden Skype -paikat olivat jo täynnä. Onko mahdollista lisätä etäyhteyksiä?
Jaana Halonen Kuntaliitto vastasi 21.3.2017
Kiitos Jaana kommentistasi! Tilaisuudet ovat tosiaankin olleet suosittuja! Tällä erää emme ole lisäämässä etäyhteyksien määrää, koska myös etänä tulevat osallistuvat työpajatyöskentelyyn. Ilmoittaudu kuitenkin ihmeessä haluamasi tilaisuuden jonotuslistalle (katja.valtonen(at)haus.fi), koska peruutuksia tulee aina. Pohdinnassa on toki myös seminaarisarjan toistaminen.

Hanna Siira, HAUS kehittämiskekus Oy kommentoija 23.3.2017
Anna palautetta
...