Suomidigi muuttaa! Suomidigi sisältöineen siirtyy loppuvuoden aikana osaksi kokonaan uutta sivustoa. Muuton vuoksi tätä sivustoa ei enää päivitetä. Pääset tutustumaan rakenteilla olevaan uuteen sivustoon osoitteessa https://beta.suomidigi.fi/. Uusi verkkopalvelu avataan 2.1.2020.

Kehittäjäfoorumi parhaiden käytäntöjen jakamiseen ja niistä keskustelemiseen.

1 peukku 0 inhousta
Luin artikkelia Tulevaisuuden ammatit digitaalisessa Suomessa, enkä voinut keskittyä sisältöön sen huonon suomen kielen takia. Lauseiden muotoilu, pilkkujen puuttuminen ja selkeät kirjoitusvirheet veivät huomion itse tekstistä. Toivoisin tällaisen "virallisen" sivuston tarjoavan luettavaa suomenkielistä tekstiä.


Anonyymi kysyi 9.6.2017

1 vastaus

0 peukkua 0 inhousta
Kiitos palautteestasi. Harmi, että olet kokenut turhautumista Suomidigi-sivustolla. Digitaalinen Suomi 2017 oli massiivinen hanke ja hienosti hoidettu tekijöidensä osalta, kun sisällön kirjoittajia oli kuitenkin useita kymmeniä. Jotain parannettavaakin selkeästi jäi. Tekniikka mahdollistaa automaattista tietojenkäsittelyä ja tekstin korjaamista, mutta olisikohan tekoälyllä sijaa kielen parantamisessa? Nyt kun pieniä uutisiakin voidaan jo muodostaa automaattisesti ihan ymmärrettävällä kielellä.
Heidi Torro vastasi 20.6.2017
Anna palautetta
...