Suomidigi muuttaa! Suomidigi sisältöineen siirtyy loppuvuoden aikana osaksi kokonaan uutta sivustoa. Muuton vuoksi tätä sivustoa ei enää päivitetä. Pääset tutustumaan rakenteilla olevaan uuteen sivustoon osoitteessa https://beta.suomidigi.fi/. Uusi verkkopalvelu avataan 2.1.2020.

Kehittäjäfoorumi parhaiden käytäntöjen jakamiseen ja niistä keskustelemiseen.

2 peukkua 0 inhousta
Miten voimme mahdollistaa julkishallinnossa läpinäkyvän suunnitteluprosessin ja oikea-aikaisen kuntalaisten osallistumisen siihen? Miten kuntalainen tietää, että osallistumisella on vaikutusta?
 
Miten voimme huolehtia palveluiden erilaisten käyttäjäryhmien mahdollisuuksista osallistua yhteiseen kehittämiseen ja saada äänensä kuulluksi? Miten voitaisiin hyödyntää monikanavaisuutta?
 
Miten voidaan edistää valtionhallinnossa ratkaisukeskeistä yhteiskehittämistä? Entä allianssimallissa? Missä onnistuttiin case Tesomassa?
 
Valtionhallinto nyt kaukana kuntalaisesta, miten voisi mahdollistaa tai hyödyntää suuremmassa kokonaisuudessa ja eri tasoilla osallistaminen sekä osallistuminen? Miten käyttäjälähtöinen kehittäminen suhteutuu muuhun osallistumiseen?


R.Vilminko-Heikkinen kysyi 18.9.2017

1 vastaus

1 peukku 0 inhousta
Tosi hyvä kysymys :) ja seuraan mielenkiinnolla allianssi- ja Tesoma-kuulumisia!

Mitä jos valtiolle kuuluvat tehtävät (normit, mahdollistaminen) nivottaisiin mukaan silloin, kun kokonaisuutta kehitetään. Aloitettaisiin siitä, mitä muutosta tavoitellaan ja löydettäisiin kerralla kaikki se, mihin pitää kajota.
Johanna Kotipelto vastasi 20.9.2017
Kuntalaisten osallistamisesta mikrotason esimerkki: mobiilisovellus jolla kartoitetaan kuntalaisten näkemyksiä konkreettisiin kysymyksiin. Lahdessa Porukka ja Hollolassa HollolaNyt -sovellus. Ymmärtääksi ne on otettu hyvin vastaan puolin ja toisin.

Harri Kuusela kommentoija 8.11.2017
Anna palautetta
...