Suomidigi muuttaa! Suomidigi sisältöineen siirtyy loppuvuoden aikana osaksi kokonaan uutta sivustoa. Muuton vuoksi tätä sivustoa ei enää päivitetä. Pääset tutustumaan rakenteilla olevaan uuteen sivustoon osoitteessa https://beta.suomidigi.fi/. Uusi verkkopalvelu avataan 2.1.2020.

Kehittäjäfoorumi parhaiden käytäntöjen jakamiseen ja niistä keskustelemiseen.

0 peukkua 0 inhousta
MPASSid elinikäistä oppimista tukevan tunnistusratkaisun (mpass.fi) kohdalla haluaisimme käyttää tietomallit.suomi.fi palvelua muuhunkin kuin tietomallien jakamiseen. En ainakaan vielä löytänyt sieltä kommentointimahdollisuutta. Se olisi olennaista, koska esim MPASSid kohdalla palvelua hyödyntää sekä kunnat että yritykset ja keskustelu MPASSid "tietomalli 2.0:sta" viriää. Tietomallien jako ja niistä keskustelu yhdessä ja samassa paikassa olisi ideaali.

Koska tietomallit.suomi.fi -palveluun tulee kommentointimahdollisuus?


JarkkoMoilanen kysyi 24.4.2018

1 vastaus

0 peukkua 0 inhousta
Moi Jarkko! Yhteentoimivuusalustan Tietomallit-työkalussa (tietomallit.suomi.fi) ei tosiaan vielä ole kommentointimahdollisuutta. Sille on kuitenkin selkeästi tarvetta, minkä takia kommentointikierros-toimintoa on kevään aikana jo tarkemmin määritelty ja suunniteltu ainakin kirjautuneiden käyttäjien toiminnoksi. Tarkkaa kommentointimahdollisuuden käyttöönottokuukauttakaan en valitettavasti osaa vielä arvioida. Kommentointikierroksen mahdollistaminen kuuluu kuitenkin YTI-hankkeen tavoitteisiin eli viimeistään tämän vuoden loppuun mennessä kommentointi tulisi olemaan mahdollista kaikissa kolmessa työkalussa (Tietomallit, Sanastot & Koodistot).
Anssi Hänninen, Väestörekisterikeskus vastasi 24.4.2018
Anna palautetta
...