Suomidigi muuttaa! Suomidigi sisältöineen siirtyy loppuvuoden aikana osaksi kokonaan uutta sivustoa. Muuton vuoksi tätä sivustoa ei enää päivitetä. Pääset tutustumaan rakenteilla olevaan uuteen sivustoon osoitteessa https://beta.suomidigi.fi/. Uusi verkkopalvelu avataan 2.1.2020.

Kehittäjäfoorumi parhaiden käytäntöjen jakamiseen ja niistä keskustelemiseen.

0 peukkua 0 inhousta
Heips,

olen pro gradua kirjoitteleva opiskelija ja törmäsin julkaisuunne pohjakirjallisuutta etsiessäni. Tähtäimessä oli jokin tieto- ja viestintäteknologiaa yleisesti Suomessa käsittelevä teos ja "Digitaalinen Suomi 2017" vaikutti loistavalta.

Kummastusta kuitenkin herättää kirjan sisältämien "artikkelien" laatu. Lähdeviitteet ovat joko todella suurpiirteisiä nettilähteiden tapauksessa tai sitten joidenkin artikkelien lähteistä löytyy pääasiassa  Helsingin sanomien yms. sanomalehtien uutisjuttuja. En voi siis käyttää kirjaa tutkimuksessani.

Keskittyisin jatkossa siihen, että tähän maailmaan tarjottu uusi tieto perustuisi aidosti hyviin lähteisiin, jolloin kirjan käyttömahdollisuudet olisivat monipuolisemmat. Kirjassa oli kuitenkin mukavaa vaihtelua sisällöistä ja teksti oli sujuvaa lukea.


Majis kysyi 19.9.2018

1 vastaus

0 peukkua 0 inhousta
Hei Majis,
kiitos palautteesta! Kyseinen kirja on tosiaan enemmänkin katsaus, kuin tieteellisenä lähteenä käytettävä teos. Onneksi jälkimmäisiä löytyy nykyään jo ihan mukavasti myös pdf-versioina tai muina e-kirjoina ainakin yliopistojen ja muiden korkeakoulujen kirjastoista, niin gradua varten ei tarvitse enää kantaa selkä vääränä kirjoja kotiin.
Aihettasi tarkemmin tuntematta vaikea antaa tarkempia vinkkejä sopivista teoksista, mutta voit vaikka kertoa tarkemmin aiheestasi sähköpostilla suomidigi at vrk piste fi, niin katsotaan löytyisikö muistin kätköistä suoraan sopivia teosten nimiä  :)
Henriikka, Suomidigi vastasi 19.9.2018
Anna palautetta
...