Ilmoita tiimisi kilpailuun!

Digitalisaatio koskettaa koko julkista hallintoa. Osaamista, hankkeita ja erilaisia kokeiluja on paljon. Suomidigi tukee julkishallinnon organisaatioita digitalisaatiossa nostamalla esille parhaita käytäntöjä ja tukemalla verkostoitumista. Miten ja miksi tiimisi on onnistunut?

Ilmoita tiimisi mukaan kilpailuun viimeistään 15.5.2018!

Kilpailussa kiinnitetään huomiota erityisesti seuraaviin seikkoihin:

  • Kansalaisen arjen helpottaminen. Ilmoitetun hankkeen, projektin tai kokeilun tuotos sujuvoittaa kansalaisen arkea.
  • Skaalautuvuus. Syntyvää tuotosta voidaan hyödyntää myös muissa organisaatioissa tai muilla toimialoilla.
  • Yhteentoimivuus. Tuotos hyödyntää yhteisesti käytettäviä tai kehitettäviä ratkaisuja
  • Tiimin kokoonpano. Vähintään yhden tiimin jäsenen on edustettava julkishallintoa, mutta muuten tiimin kokoonpano on vapaa. Kilpailussa arvostetaan erityisesti sellaisia tiimejä, joiden jäsenet edustavat eri organisaatioita tai aloja.

Voittajan valinta

Voittajan valitaan toukokuun puolivälin jälkeen aukeavan yleisöäänestyksen ja arvovaltaisen raadin tekemien valintojen perusteella. Raatiin kuuluvat kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen, OP Ryhmän digijohtaja Harri Nummela, Marttaliiton pääsihteeri ja Digi arkeen -neuvottelukunnan puheenjohtaja Marianne Heikkilä, Väestörekisterikeskuksen ylijohtaja Janne Viskari ja Valtiokonttorin digijohtaja Nina Nissilä. Voittajatiimi valitaan ennen juhannusta.

Palkinto

Kaikkien osallistujien tarinat julkaistaan Suomidigissä. Kilpailun voittajatiimi tullaan palkitsemaan digitalisaatioaiheisella matkalla Euroopan sisällä. Voittomatkan tarkempi kohde ja ajankohta vahvistetaan myöhemmin.

Vuoden 2017 kilpailu

Suunnannäyttäjät-kilpailu järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2017. Tuolloin kilpailussa painotettiin erityisesti Digiperiaatteiden noudattamista. Voittajaksi valittiin Lapin poliisien RPAS-toiminta.

Tiedotteet

Tiedote 11.4.2018: Kilpailukutsu: Suunnannäyttäjät palkitsee digipalveluiden kehittäjiä