Suunnannäyttäjät etsii merkittäviä julkishallinnon digitekoja

Suunnannäyttäjät-kilpailussa etsitään osittain tai kokonaan julkishallinnossa toteutettuja digitekoja, jotka toimivat muille esimerkkeinä digitalisaation edistämisestä ja hyvistä käytännöistä. Kilpailu on järjestetty vuosina 2017 ja 2018. Vuoden 2019 kilpailun ilmoittautuminen avataan ja teema julkistetaan huhtikuussa 2019.

Vuoden 2018 Suunnannäyttäjäksi Terveyskylä.fi-palvelukokonaisuus

Julkishallinnon digipalveluiden siilottomaan ja asiakaslähtöiseen kehittämiseen kannustavan Suunnannäyttäjät-kilpailun voittajaksi on valittu viiden sairaanhoitopiirin yhteinen Terveyskylä.fi-palvelukokonaisuus (Virtuaalisairaala 2.0 -kärkihanke). Kärkikolmikkoon sijoittuivat lisäksi Trafin Autoilija-sovellus ja mobiiliajokortti sekä Vantaan kaupungin Pilviakatemia.  Yhteensä kilpailuun ilmoittautui 30 ehdokasta.

Tutustu kärkikolmikkoon:

Terveyskylä.fi näyttää suuntaa digitaalisissa terveyspalveluissa

Mobiiliajokortti on maailman ensimmäinen digitaalinen ajokortti – älypuhelinsovellus tarjoaa kortin lisäksi muita palveluja autoilijalle

Pilviakatemia kouluttaa digiosaajia – pitkäaikaistyöttömien rooli O365-kouluttajina erittäin tärkeä

Kilpailuun ilmoittautui ilmoittautumisaikana 11.4.-15.5.2018 yhteensä 30 tiimiä. Yleisöäänestys oli auki 17.5.-13.6.2018 ja tämän jälkeen raadille eteni viisi eniten ääniä saanutta ehdokasta.

Kilpailussa kiinnittiin huomiota erityisesti seuraaviin seikkoihin:

  • Kansalaisen arjen helpottaminen. Ilmoitetun hankkeen, projektin tai kokeilun tuotos sujuvoittaa kansalaisen arkea.
  • Skaalautuvuus. Syntyvää tuotosta voidaan hyödyntää myös muissa organisaatioissa tai muilla toimialoilla.
  • Yhteentoimivuus. Tuotos hyödyntää yhteisesti käytettäviä tai kehitettäviä ratkaisuja
  • Tiimin kokoonpano. Vähintään yhden tiimin jäsenen on edustettava julkishallintoa, mutta muuten tiimin kokoonpano on vapaa. Kilpailussa arvostetaan erityisesti sellaisia tiimejä, joiden jäsenet edustavat eri organisaatioita tai aloja.

Raati

Raatiin kuuluivat kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen, OP Ryhmän digijohtaja Harri Nummela, Marttaliiton pääsihteeri ja Digi arkeen -neuvottelukunnan puheenjohtaja Marianne Heikkilä, Väestörekisterikeskuksen ylijohtaja Janne Viskari ja Valtiokonttorin digijohtaja Nina Nissilä.

Vuoden 2017 kilpailu

Suunnannäyttäjät-kilpailu järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2017. Tuolloin kilpailussa painotettiin erityisesti Digiperiaatteiden noudattamista. Voittajaksi valittiin Lapin poliisien RPAS-toiminta.