Vuoden 2018 Suunnannäyttäjäksi Terveyskylä.fi-palvelukokonaisuus

Julkishallinnon digipalveluiden siilottomaan ja asiakaslähtöiseen kehittämiseen kannustavan Suunnannäyttäjät-kilpailun voittajaksi on valittu viiden sairaanhoitopiirin yhteinen Terveyskylä.fi-palvelukokonaisuus (Virtuaalisairaala 2.0 -kärkihanke). Kärkikolmikkoon sijoittuivat lisäksi Trafin Autoilija-sovellus ja mobiiliajokortti sekä Vantaan kaupungin Pilviakatemia.  Yhteensä kilpailuun ilmoittautui 30 ehdokasta.

Kilpailuun ilmoittautui ilmoittautumisaikana 11.4.-15.5.2018 yhteensä 30 tiimiä. Yleisöäänestys oli auki 17.5.-13.6.2018 ja tämän jälkeen raadille eteni viisi eniten ääniä saanutta ehdokasta.

Kilpailussa kiinnittiin huomiota erityisesti seuraaviin seikkoihin:

  • Kansalaisen arjen helpottaminen. Ilmoitetun hankkeen, projektin tai kokeilun tuotos sujuvoittaa kansalaisen arkea.
  • Skaalautuvuus. Syntyvää tuotosta voidaan hyödyntää myös muissa organisaatioissa tai muilla toimialoilla.
  • Yhteentoimivuus. Tuotos hyödyntää yhteisesti käytettäviä tai kehitettäviä ratkaisuja
  • Tiimin kokoonpano. Vähintään yhden tiimin jäsenen on edustettava julkishallintoa, mutta muuten tiimin kokoonpano on vapaa. Kilpailussa arvostetaan erityisesti sellaisia tiimejä, joiden jäsenet edustavat eri organisaatioita tai aloja.

Raati

Raatiin kuuluivat kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen, OP Ryhmän digijohtaja Harri Nummela, Marttaliiton pääsihteeri ja Digi arkeen -neuvottelukunnan puheenjohtaja Marianne Heikkilä, Väestörekisterikeskuksen ylijohtaja Janne Viskari ja Valtiokonttorin digijohtaja Nina Nissilä.

Vuoden 2017 kilpailu

Suunnannäyttäjät-kilpailu järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2017. Tuolloin kilpailussa painotettiin erityisesti Digiperiaatteiden noudattamista. Voittajaksi valittiin Lapin poliisien RPAS-toiminta.

Tiedotteet

Tiedote 11.4.2018: Kilpailukutsu: Suunnannäyttäjät palkitsee digipalveluiden kehittäjiä

Tiedote 3.7.2018: Suunnannäyttäjät-kilpailun voittajaksi Terveyskylä.fi-palvelukokonaisuus