Suomidigi

Taxman tekee veroilmoituksensa verkossa

Aikahyppy vuoteen -85. Pelasitko jo silloin edelläkävijänä Super Mario Brosia vai tutustuitko klassikon saloihin vasta myöhemmin? Moni on ottanut ensimmäiset askeleensa kohti digitalisaatiota juuri tämän tutun pelihahmon käsipuolessa.

Pelimaailman uranuurtajan synnystä on kuitenkin jo yli 30 vuotta, joten on aika esitellä supersankarin keski-ikäistyvä kaveri, Taxman.

Taxman on veroilmoittaja, joka seikkailee somessa huhti-toukokuussa. Taxman kompastelee paperi-ilmoittamisen polulla sen verran reippaasti, että verkko alkaa jo tuntua houkuttelevalta. Taxman lainaa hieman kaljuuntuvan ulkoasunsa monen lapsuuden sankarilta ja juonessakin on samaa: vastoinkäymisten kautta maaliin – veroilmoitus on palautettu onnistuneesti verkossa.

Super Mariolla ja verkkoilmoittamisella selkeä yhteys

35-vuotiaista yli 78,5 % tekee muutokset veroilmoitukseen verkossa. Sama ikäryhmä on saanut ensimmäiset digioppinsa Super Marion kautta. Edellisellä sukupolvella Super Mario on jäänyt ruuhkavuosien takia vähemmälle huomiolle, mikä näkyykin palautusprosenteissa. 62-vuotiaat ja sitä vanhemmat palauttavat veroilmoituksia enemmän paperilla kuin verkossa. Tosin vielä reippaasti yli seitsemänkymppisistä kolmannes valitsee verkon.

Yhteensä verkossa palautetaan lähes 60 prosenttia kaikista veroilmoituksista. Verkkopalvelun käyttö on ollut reippaassa kasvussa jo pitkään eikä ihme!

Verkkoilmoittamisen edut ovat kiistattomat:

  • ei paperia tai liitelomakkeita
  • ei postitusta
  • ilmoitusta voi täydentää monta kertaa
  • palvelu ohjaa ilmoittajaa.

Veroilmoituksen teko verkossa ei ole yhtään sen haastavampaa kuin Super Mariossa hengissä pysyminen. Osasit silloin, osaat nyt.

Suurin osa pääsee maaliin oikotietä

Elämä ei ole kuitenkaan pelkkää tasohyppelyä. Verkkoilmoittamisessa motiivina voi olla myös raha. Verkossa tehty veroilmoitus maksaa noin kymmenesosan paperikollegansa kustannuksista. Veronmaksajien rahoja säästävä Taxman suuntaa siis verkkoon.

Kuten Super Mario nappasi lisää elämiä matkansa varrelta, myös Taxmanin reitiltä löytyy ilmoittamista helpottavia apuvälineitä. Vero.fi/veroilmoitus -sivulta löytyvässä chatissa autamme toukokuussa arkisin klo 22 saakka. Vero.fi on täynnä vinkkejä ja ohjeita, joista tärkeimmät löydät heti etusivulta. Huhtikuussa tarjolla on useita veroilmoitusaiheisia webinaareja.

Paras uutinen loppuun! Kiitos digitalisaation yli 70 prosentin veronmaksajista ei tarvitse tehdä muuta kuin tarkistaa kotiin tuleva veroilmoitus. Kaikki tiedot kun ovat jo lennelleet bitteinä heidän veroilmoituksilleen.

 

digitalisaatioververoilmoitusveroilmoitus verkossataxmansuper mario